Penne All´arrabbiata recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
500 g rajče
vegeta
1 balíček penne
olivový olej
strouhaný parmazán
chilli koření
100 - 200 g uzená slanina
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vybíráme těstoviny kvalitní z tvrdé pšenice, je tam napsáno grano duro. Těstoviny uvaříme al dente. Mají být vevnitř trochu tvrdé. Uvařené těstoviny necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nadrobno nasekáme.Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Na větší pánvi necháme na oleji zpěnit nasekanou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu a česnek, orestujeme, přidáme nasekaná rajčata, trochu vegety, chilli podle chuti. Omáčku povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku

  3. Do ještě horké omáčky vsypeme uvařené těstoviny a na mírném ohni spolu mícháme a prohříváme

  4. Penne All´arrabbiata před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!