Penne All´arrabbiata recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 500 g rajče vegeta 1 balíček penne olivový olej strouhaný parmazán chilli koření 100 - 200 g uzená slanina čerstvá petrželka
Postup Penne All´arrabbiata
Postup přípravy receptu
-
Vybíráme těstoviny kvalitní z tvrdé pšenice, je tam napsáno grano duro. Těstoviny uvaříme al dente. Mají být vevnitř trochu tvrdé. Uvařené těstoviny necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nadrobno nasekáme.Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky
Na větší pánvi necháme na oleji zpěnit nasekanou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu a česnek, orestujeme, přidáme nasekaná rajčata, trochu vegety, chilli podle chuti. Omáčku povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku
Do ještě horké omáčky vsypeme uvařené těstoviny a na mírném ohni spolu mícháme a prohříváme
Penne All´arrabbiata před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.