Pikantní krůtí guláš s houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 2 ks cibule 1/3 ks celer 1 ks mrkev 1/2 ks petržel 300 g játra 100 g anglická slanina 1/2 ks zelená paprika 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 800 g krůtí maso 200 ml černé pivo 2 - 3 ks chilli paprika 200 g houby Portabella
Postup Pikantní krůtí guláš s houbami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Krůtí maso, stehna nebo prsa, očistíme a nakrájíme na kostky. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer, mrkev a petržel omyjeme a oloupeme. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Anglickou slaninu jemně usekáme a houby nakrájíme na kostky. Zelenou papriku a chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme nakrájenou anglickou slaninu. Vše krátce orestujeme a přidáme na kostky nakrájené maso a chilli papričky. Směs za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a pak přisypeme sladkou mletou červenou papriku. Směs osolíme, opepříme, krátce orestujeme a přidáme houby, zelenou papriku a kořenovou zeleninu vcelku. Vše podlijeme vodou a pivem, zakryjeme a dusíme doměkka. Jakmile maso změkne, odstraníme z guláše kořenovou zeleninu, vše zahustíme rozmixovanými játry a guláš ještě asi 5 minut povaříme
Pikantní krůtí guláš s houbami podáváme se širokými nudlemi nebo bílým pečivem.