Pikantní krůtí guláš s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks cibule
1/3 ks celer
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
300 g játra
100 g anglická slanina
1/2 ks zelená paprika
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
800 g krůtí maso
200 ml černé pivo
2 - 3 ks chilli paprika
200 g houby Portabella

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Krůtí maso, stehna nebo prsa, očistíme a nakrájíme na kostky. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer, mrkev a petržel omyjeme a oloupeme. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Anglickou slaninu jemně usekáme a houby nakrájíme na kostky. Zelenou papriku a chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme nakrájenou anglickou slaninu. Vše krátce orestujeme a přidáme na kostky nakrájené maso a chilli papričky. Směs za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a pak přisypeme sladkou mletou červenou papriku. Směs osolíme, opepříme, krátce orestujeme a přidáme houby, zelenou papriku a kořenovou zeleninu vcelku. Vše podlijeme vodou a pivem, zakryjeme a dusíme doměkka. Jakmile maso změkne, odstraníme z guláše kořenovou zeleninu, vše zahustíme rozmixovanými játry a guláš ještě asi 5 minut povaříme

  3. Pikantní krůtí guláš s houbami podáváme se širokými nudlemi nebo bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!