Noky z ovesných vloček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
kakao
1/2 lžičky prášek do pečiva
med
40 - 50 g hrubá mouka
rozpuštěné máslo
100 g ovesné vločky
300 ml polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky přelijeme horkým mlékem a necháme 30 minut stát a nabobtnat. Přimícháme špetku soli

  2. K ovesným vločkám přidáme vejce a mouku v množství, abychom získali tužší těsto. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný v troše mouky

  3. Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve vodě noky. Vaříme je asi 5 minut a scedíme. Hotové noky z ovesných vloček vyplavou na povrch

  4. Mezitím si rozehřejeme máslo a necháme rozpustit

  5. Noky z ovesných vloček rozdělíme na talíře, polijeme máslem, tekutým medem a bohatě posypeme kakaem. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat - moučkovým nebo skořicovým cukrem

  6. Noky z ovesných vloček můžeme podávat i naslano, a to jako přílohu k různým omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!