Noky z ovesných vloček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce kakao 1/2 lžičky prášek do pečiva med 40 - 50 g hrubá mouka rozpuštěné máslo 100 g ovesné vločky 300 ml polotučné mléko
Postup Noky z ovesných vloček
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky přelijeme horkým mlékem a necháme 30 minut stát a nabobtnat. Přimícháme špetku soli
K ovesným vločkám přidáme vejce a mouku v množství, abychom získali tužší těsto. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný v troše mouky
Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve vodě noky. Vaříme je asi 5 minut a scedíme. Hotové noky z ovesných vloček vyplavou na povrch
Mezitím si rozehřejeme máslo a necháme rozpustit
Noky z ovesných vloček rozdělíme na talíře, polijeme máslem, tekutým medem a bohatě posypeme kakaem. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat - moučkovým nebo skořicovým cukrem
Noky z ovesných vloček můžeme podávat i naslano, a to jako přílohu k různým omáčkám.