Zeleninová polévka s noky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžička máslo 2 l voda prášek do pečiva 2 lžičky vegeta 400 g zelenina 3 lžičky krupice 1 kostka slepičí bujon mletý černý pepř
Postup Zeleninová polévka s noky
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a umytou zeleninu (dle vašeho výběru) nakrájíme a dáme vařit do hrnce s vodou. Ochutíme slepičím bujonem, vegetou a pepřem, zeleninu uvaříme doměkka. Pokud je potřeba, podle chuti polévku trochu přisolíme
V misce si vymícháme vejce s krupičkou, přidáme špetku prášku do pečiva a lžičku másla. Z takto připraveného těsta vykrajujeme malou lžičkou noky a házíme je do vařící polévky. Chvíli povaříme, počkáme až noky vyplavou na povrch
Do hotové zeleninové polévky s noky přidáme najemno posekanou petrželku
V zimním období, pokud nemáme čerstvou zeleninu, použijeme na recept zeleninu mraženou.