Kuře po selsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 2 ks cibule 2 - 3 lžíce sádlo 1 ks kuře 3 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička drcený kmín 400 g vepřový bůček mletý černý pepř 3 ks uzené kuřecí stehno 3 lžíce čerstvý rozmarýn
Postup Kuře po selsku
Postup přípravy receptu
-
Kuře, kousek bůčku a uzená stehna očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Připravíme si marinádu. Prolisovaný česnek promícháme s hořčicí, olejem, drceným kmínem a rozmarýnem dohladka. Touto marinádou potřeme veškeré maso pouze z jedné strany
Troubu předehřejeme na 170°C a na dno pekáče rozložíme cibuli. Na ni položíme kuře a ostatní maso potřenou stranou nahoru. Přidáme sádlo a vše podlijeme teplou vodou nebo vývarem do výšky maximálně 5 mm. Pekáč zakryjeme víkem a pečeme asi 45 - 50 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou
Kuře po selsku ke konci pečení odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova
Upečené kuře po selsku, bůček a uzená stehna naporcujeme na servírovací mísu a podáváme zvlášť s vysmahnutým sosem a kyselím zelím.