Pikantní krůtí lečo s pečenými batáty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
3 ks rajčata
2 ks batáty
4 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 ks žlutá paprika
1 špetka mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
olej na vymazání
1 špetka mořská sůl
1 lžička třtinový cukr
lístky bazalky
1 lžíce špaldová mouka
1 lžička umeocet
3 ks krůtí medailonky
1 kelímek tekutý masox
česnekové koření

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a posypeme suchým česnekovým koření. Středně velká rajčata a žlutou papriku nakrájíme na kousky

  2. Kousky masa osmahneme na zpěněném másle, přidáme tekutý koncentrovaný masox, sladkou lahůdkovou papriku a zamícháme. Pak podlijeme vodou, přidáme mletý kmín, celé nové koření a bobkový list a cca 10 minut dusíme

  3. Poté přidáme nakrájená rajčata a žlutou papriku. Podle chuti dochucujeme trochou umeoctu. Pozor, nepřesolit - i on solí. Přidáme trochu tmavého třtinového cukru a znovu dusíme pod pokličkou cca 10 - 15 minut. Zahustíme poprášením bio špaldovou moukou a přidáme 1 - 2 stroužky utřeného česneku, krátce provaříme a podáváme s pečenými batáty, kterých přípravu uvádím níže

  4. Batáty omyjeme, nakrájíme na na cca 3 mm plátky a poklademe na pečící papír, který jsme pokapali olejem a osolíme. V troubě pečeme cca 20 minut na 200 °C. Pokud je dáme péci souběžně s prvním podušením krůtích kousků, jsou hotové společně s hlavním jídlem. Batáty vkládáme do předehřáté trouby

  5. Pikantní krůtí lečo podáváme s pečenými batáty, které ozdobíme lístečky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!