Pikantní krůtí lečo s pečenými batáty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek 1 lžíce máslo 3 ks rajčata 2 ks batáty 4 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 1 ks žlutá paprika 1 špetka mletý kmín 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř olej na vymazání 1 špetka mořská sůl 1 lžička třtinový cukr lístky bazalky 1 lžíce špaldová mouka 1 lžička umeocet 3 ks krůtí medailonky 1 kelímek tekutý masox česnekové koření
Postup Pikantní krůtí lečo s pečenými batáty
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a posypeme suchým česnekovým koření. Středně velká rajčata a žlutou papriku nakrájíme na kousky
Kousky masa osmahneme na zpěněném másle, přidáme tekutý koncentrovaný masox, sladkou lahůdkovou papriku a zamícháme. Pak podlijeme vodou, přidáme mletý kmín, celé nové koření a bobkový list a cca 10 minut dusíme
Poté přidáme nakrájená rajčata a žlutou papriku. Podle chuti dochucujeme trochou umeoctu. Pozor, nepřesolit - i on solí. Přidáme trochu tmavého třtinového cukru a znovu dusíme pod pokličkou cca 10 - 15 minut. Zahustíme poprášením bio špaldovou moukou a přidáme 1 - 2 stroužky utřeného česneku, krátce provaříme a podáváme s pečenými batáty, kterých přípravu uvádím níže
Batáty omyjeme, nakrájíme na na cca 3 mm plátky a poklademe na pečící papír, který jsme pokapali olejem a osolíme. V troubě pečeme cca 20 minut na 200 °C. Pokud je dáme péci souběžně s prvním podušením krůtích kousků, jsou hotové společně s hlavním jídlem. Batáty vkládáme do předehřáté trouby
Pikantní krůtí lečo podáváme s pečenými batáty, které ozdobíme lístečky bazalky.