Vepřové na kari s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks jablko
2 ks rajčatový protlak
2 lžičky kari koření
1 kelímek smetana ke šlehání
olej na smažení
300 g tvrdý sýr
300 g vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle

  2. Do zapékací mísy dáme na dno osmažené maso a na maso položíme nakrájená jablka. V míse si rozděláme rajčatový protlak, sůl, kari koření a smetanu ke šlehání. Vyšleháme ručně metličkou a nalijeme na maso s jablky, na vrch nasypeme nastrouhaný sýr a dáme zapéct do trouby

  3. Masovou směs zapékáme v předehřáté troubě do zrůžovění sýra

  4. Vepřové na kari s jablky podáváme s uvařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!