Pastýřský koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce máslo 300 g brambory 1/2 hrnku mléko 1 ks mrkev pepř 1 plechovka krájená rajčata 300 g mleté hovězí maso 20 g parmezán 1 lžíce čerstvý tymián
Postup Pastýřský koláč
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidáme maso a dál smažíme, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypeme mrkev a tymián. Směs osolíme a opepříme a zalijeme krájenými rajčaty. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut
Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo. Zalijeme ohřátým mlékem a vymícháme hladkou kaši. Do kaše ještě vmícháme nastrouhaný parmazán
Troubu si necháme předehřát na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso. Na maso navršíme bramborovou kaši. Vidličkou ji urovnáme a vytvoříme ozdobné špičky. Kaši poklademe kousky zbylého másla a vložíme péct do trouby asi na 50 minut nebo dokud špičky kaše krásně nezezlátnou
Hotový pastýřský koláč rozdělíme na dva předehřáté talíře a podáváme
Zdroj: Interspar