Pečená kuřecí stehno na másle, pomerančích a tymiánu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 plátky máslo 1 ks pomeranč 0,5 ks pomerančová kůra 2 větvičky čerstvý tymián 2 ks kuřecí stehno
Postup Pečená kuřecí stehno na másle, pomerančích a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Stehna z domácího kuřete krmeného kukuřicí dočistíme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a vložíme do pekáčku
Stehna polijeme šťávou vymačkanou z pomeranče, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a lístky čerstvého tymiánu. Kuřecí stehna necháme marinovat v pomerančové šťávě asi 2 hodiny a poklademe plátky másla
Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nejprve pečeme 45 minut, potom odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C, zapneme funkci gril a dopečeme do zlaté barvy a křupavé kůžičky
Pečená kuřecí stehna na másle, pomerančích a tymiánu podáváme horká s kolečky pomeranče a podlitá chutným jemným máslovo-pomerančovým výpekem. Servírujeme s dušenou rýží nebo brambory pečenými na másle a jemným zeleným salátem.