Nepečené vepřové maso recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
sádlo
2 ks velká cibule
mletý kmín
40 dkg vepřová plec nebo bůček

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky nebo necháme celé stroužky. Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko nebo bůček rozkrájený na větší kousky. Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne. Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti. Nepatrně podlijeme a dusíme pod pokličkou. Podléváme velmi málo, až vždy, kdy je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme dočervena

  2. Nepečené vepřové maso podáváme s kedlubnovým zelím se salátem a houskovým knedlíkem

  3. Přikládám i recept na kedlubnové zelí. Větší kedlubnu nastrouháme na hrubé nudličky a ledový salát nakrájíme na menší kousky. Dáme do kastrolu, podlijeme asi 1 dl vody, osolíme 1 zarovnanou lžičkou soli a dusíme doměkka asi 15 minut. Zahustíme lžičkou jíšky, povaříme, ochutíme 2 lžičkami cukru a lžičkou octa. Nakonec vmícháme jednu nadrobno nakrájenou a osmaženou cibuli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!