Řecký pastýřský salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks cibule 500 g rajče 4 lžíce olivový olej 2 ks zelená paprika 3 lžíce vinný ocet 1 ks salátová okurka 100 g černé olivy 200 g čerstvý sýr 1 špetka mletý černý pepř 1 ks listový salát 1 lžíce sušené bylinky
Postup Řecký pastýřský salát
Postup přípravy receptu
-
Listový salát dobře opláchneme a osušíme. Listy roztrháme na kousky velikosti sousta. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky
Čerstvý sýr nakrájíme na kostky a olivy na čtvrtiny. Cibuli oloupeme (jarní cibuli omyjeme) a nakrájíme na kolečka. Omytou okurku případně oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky
Všechny přísady na řecký pastýřský salát promícháme v míse
Na zálivku rozmícháme ocet, sůl, pepř a bylinky. Mícháme, dokud se sůl nerozpustí. Nakonec přišleháme ocet. Salát přelijeme zálivkou až před podáváním.