Pikantní omáčka s mletým masem a rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 2 lžíce vývar vývar 1 - 2 lžičky solamyl 2 ks cibule 4 ks rajče 150 ml pivo 500 g mleté hovězí maso 3 ks žlutá kapie 2 - 3 hrstě mražený hrášek 3 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 5 ks sušená chilli paprička 2 lžíce lehká sójová omáčka
Postup Pikantní omáčka s mletým masem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapie očistíme, podélně rozkrojíme na poloviny a zbavíme jadérek. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ze sójové omáčky, vývaru a solamylu umícháme zálivku
V kastrolu na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak po částech přidáváme mleté hovězí maso, které za stálého míchání ze všech stran opečeme. Jakmile maso změní barvu vmícháme rozdrcené chilli papričky, sladkou mletou papriku, sůl a pepř. Vše podlijeme vývarem a pivem, přidáme rajčata a kusy kapií, kastrol zakryjeme poklicí a zvolna dusíme. Když je maso dostatečně měkké, kapie vyjmeme a odložíme stranou. Nyní do masové směsi přidáme mražený hrášek, který krátce povaříme a omáčku zahustíme sójovou zálivkou
Pikantní omáčku z mletého masa rozdělíme na porce, ozdobíme kouskem kapie a podáváme s těstovinami.