Paštika z králíka a jater recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

200 g slanina
česnek
sůl
1 ks rohlík
muškátový květ
8 plátků anglická slanina
1 - 2 lžíce suché bílé víno
300 g králičí maso
jemná strouhanka
mletá sladká paprika
300 g králičí játra
1 ks vejce (L)
mletý pepř (směs 7 druhů pepře)

Postup přípravy receptu

  1. Maso, játra, slaninu a česnek jemně umeleme. Rohlík namočíme do vína, lehce vymačkáme a také umeleme. Vejce smícháme s kořením (podle chuti) a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme a osolíme podle chuti. Podle potřeby zahustíme strouhankou

  2. Formu (i chlebíčkovou) vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí na paštiku, pokryjeme zbylými plátky anglické slaniny a dobře zakryjeme alobalem

  3. Paštiku z králíka pečeme ve vodní lázni asi 60 minut na 165 °C. Po upečení paštiku zatížíme, necháme vychladnout a vyklopíme

  4. Paštiku z králíka a jater nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!