Paštika z králíka a jater recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 200 g slanina česnek sůl 1 ks rohlík muškátový květ 8 plátků anglická slanina 1 - 2 lžíce suché bílé víno 300 g králičí maso jemná strouhanka mletá sladká paprika 300 g králičí játra 1 ks vejce (L) mletý pepř (směs 7 druhů pepře)
Postup Paštika z králíka a jater
Postup přípravy receptu
-
Maso, játra, slaninu a česnek jemně umeleme. Rohlík namočíme do vína, lehce vymačkáme a také umeleme. Vejce smícháme s kořením (podle chuti) a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme a osolíme podle chuti. Podle potřeby zahustíme strouhankou
Formu (i chlebíčkovou) vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí na paštiku, pokryjeme zbylými plátky anglické slaniny a dobře zakryjeme alobalem
Paštiku z králíka pečeme ve vodní lázni asi 60 minut na 165 °C. Po upečení paštiku zatížíme, necháme vychladnout a vyklopíme
Paštiku z králíka a jater nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.