Pastiňáková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

30 g máslo
30 g cibule
30 g celer
30 g mrkev
30 g petržel
100 ml šlehačka
2 ks bobkový list
100 ml bílé víno
50 g pastiňák
voda na zalití

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na hrubé kostky a pomalu smažíme dozlatova. Pak přidáme bobkový list a zalijeme bílým vínem a studenou vodou

  2. Základ polévky pomalu vaříme doměkka na mírném plameni. Osolíme, vyndáme bobkový list, vlijeme šlehačku a rozmixujeme dohladka

  3. Vedle na pánvi si osmažíme tenké plátky pastiňáků a cibulové kroužky, kterými pastiňákovou polévku na talíři dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!