Vepřový bůček na zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule kmín mletý černý pepř 1 sklenice kysané zelí 500 ml černé pivo hotová jíška 1 kg libový vepřový bůček
Postup Vepřový bůček na zelí
Postup přípravy receptu
-
Libový bůček očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet
Cibuli oloupeme a rozdělíme na klínky. Zelí necháme okapat a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe cibuli a navrch maso. Okmínujeme, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou doměkka. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu
Měkké maso vyjmeme a zelí se šťávou můžeme podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou
Na talíře rozdělíme zelí s výpekem. Poklademe pečeným masem a podáváme s bramborovým knedlíkem.