Plněné chlebové bochánky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 ks žampiony 1 ks červená paprika 1 ks kyselá okurka 2 lžíce Solamyl 520 g chléb vícezrný v prášku 1 ks pórek menší 2 ks naťová cibulka jarní olej, pepř 500 g krůtí mleté maso
Postup Plněné chlebové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Chlebové těsto připravíme podle návodu na obalu. Během kynutí, připravíme ostatní ingredience
Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky a podusíme na malém množství oleje. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme najemno
Masová náplň:
V míse smícháme rozmražené krůtí maso s vejcem, cibulí, pórkem, podušenými žampiony a Solamylem. Prohněteme ručně. Nesolíme. Maso je již solené, ale podle chuti můžeme připepřit
Vykynuté chlebové těsto na pomoučněném vále prohněteme a rozdělíme ho asi na 10 ks stejných dílků. Každý dílek plníme masovou směsí a tvoříme bochánky, které klademe na pomaštěný plech. Necháme ještě 30 minut kynout
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Bochánky potřeme vodou a pečeme stejnoměrně při 180 stupních do růžova
Vychladlé chlebové bochánky podáváme nakrájené na plátky, zdobíme paprikou nebo kysanou okurkou.