Plněné chlebové bochánky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 ks žampiony
1 ks červená paprika
1 ks kyselá okurka
2 lžíce Solamyl
520 g chléb vícezrný v prášku
1 ks pórek menší
2 ks naťová cibulka jarní
olej, pepř
500 g krůtí mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Chlebové těsto připravíme podle návodu na obalu. Během kynutí, připravíme ostatní ingredience

  2. Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky a podusíme na malém množství oleje. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme najemno

  3. Masová náplň:

  4. V míse smícháme rozmražené krůtí maso s vejcem, cibulí, pórkem, podušenými žampiony a Solamylem. Prohněteme ručně. Nesolíme. Maso je již solené, ale podle chuti můžeme připepřit

  5. Vykynuté chlebové těsto na pomoučněném vále prohněteme a rozdělíme ho asi na 10 ks stejných dílků. Každý dílek plníme masovou směsí a tvoříme bochánky, které klademe na pomaštěný plech. Necháme ještě 30 minut kynout

  6. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Bochánky potřeme vodou a pečeme stejnoměrně při 180 stupních do růžova

  7. Vychladlé chlebové bochánky podáváme nakrájené na plátky, zdobíme paprikou nebo kysanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!