Pikantní krůtí játra na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks cibule
1 lžička vegeta
1 lžíce koření na čínu
4 ks žampiony
10 cl bílé víno
1 lžička chilli koření
0,5 lžiček mletý černý pepř
1 hrst mražená čínská zelenina
500 dkg krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Krůtí játra očistíme a pokrájíme na větší kostky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Česnek oloupeme a rozmačkáme

  2. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme játra a chvíli opékáme. Dále přidáme žampiony, česnek, mraženou zeleninu a opékáme 5 minut. Následně přidáme koření, podlijeme vínem a dusíme dalších 5 minut. Nakonec pikantní játra na víně dochutíme solí a pepřem

  3. Pikantní krůtí játra na víně podáváme s bylinkovými brambory nebo jinou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!