Norská rybí roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 ks citron 1 dl bílé víno 3 lžíce olivový olej 2 lžíce sekaná petrželka 400 ml bílý jogurt 1 ks červená cibule 4 plátky uzený losos mletý černý pepř 50 ml smetana na vaření máslo na vymazání 1 kg mražené rybí filety (pangasus)
Postup Norská rybí roláda
Postup přípravy receptu
-
Mražené filety osolíme a necháme povolit. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu vymačkáme šťávu. Zelenou petrželku omyjeme a nasekáme
Zapékací misku vytřeme máslem
Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet
Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády
Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut
Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou
Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.