Norská rybí roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 ks citron
1 dl bílé víno
3 lžíce olivový olej
2 lžíce sekaná petrželka
400 ml bílý jogurt
1 ks červená cibule
4 plátky uzený losos
mletý černý pepř
50 ml smetana na vaření
máslo na vymazání
1 kg mražené rybí filety (pangasus)

Postup přípravy receptu

  1. Mražené filety osolíme a necháme povolit. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu vymačkáme šťávu. Zelenou petrželku omyjeme a nasekáme

  2. Zapékací misku vytřeme máslem

  3. Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet

  4. Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády

  5. Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut

  6. Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou

  7. Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!