Sýrová jehla s vařenými brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce vejce strouhanka 500 g brambory hladká mouka 150 g tvrdý sýr 100 ml tatarská omáčka čerstvá zelenina 150 g uzený tvrdý sýr
Postup Sýrová jehla s vařenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Tvrdý sýr eidam a uzený tvrdý sýr eidam nakrájíme na kostky
Na špejle potom střídavě napichujeme oba sýry a celé je obalíme v klasickém trojobalu (vejce, hladká mouka, strouhanka)
Obalené sýrové jehly usmažíme ve fritéze a k tomu si uvaříme v hrnci nové brambory
Sýrovou jehlu servírujeme s vařenými brambory, na talíři ozdobíme zeleninou a chuťově vylepšíme tatarskou omáčkou.