Nouzová omáčka k rýži recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce solamyl 1 ks cibule 4 lžíce celer 1 ks mrkev rýže 1 kostka masox 1 konzerva sterilované žampiony 1 hrst mražený hrášek 1 hrst sterilovaná kukuřice mletý černý pepř
Postup Nouzová omáčka k rýži
Postup přípravy receptu
-
Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno
Celer, mrkev a cibuli v hluboké pánvi na kapce oleje orestujeme. Přidáme malou plechovku nakládaných žampionů i s nálevem, hrnek vlažné vody, kostku masoxu (případně dvě) a ochutnáme. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody. Povaříme asi 5 minut, přidáme hrst nakládané kukuřice a mraženého hrášku. Nakonec omáčku dochutíme mletým černým pepřem
Nouzovou omáčku podáváme s uvařenou rýží. Omáčku můžeme vylepšit přidáním párku, který nakrájíme na kolečka.