Noky s uzeným masem a smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
1 ks vejce
50 ml smetany
sůl a pepř
petrželka nebo pažitka
1 ks cibule malá
500 g Gnocchi
200 g zakysaná smetana light
250 g uzené maso vařené
50 g strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky. Může to být i šunka. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sýr nastrouháme, nebo koupíme již strouhaný. Nejlepší je Eidam. Obě smetany spojíme a rozšleháme v nich vejce

  2. Noky uvaříme podle návodu

  3. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, lehce orestujeme a vlijeme smetanu s vejcem. Nakonec vmícháme sýr. Ihned servírujeme s předem připravenými noky. Zdobíme usekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!