Noky s uzeným masem a smetanovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej 1 ks vejce 50 ml smetany sůl a pepř petrželka nebo pažitka 1 ks cibule malá 500 g Gnocchi 200 g zakysaná smetana light 250 g uzené maso vařené 50 g strouhaný Eidam
Postup Noky s uzeným masem a smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky. Může to být i šunka. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sýr nastrouháme, nebo koupíme již strouhaný. Nejlepší je Eidam. Obě smetany spojíme a rozšleháme v nich vejce
Noky uvaříme podle návodu
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, lehce orestujeme a vlijeme smetanu s vejcem. Nakonec vmícháme sýr. Ihned servírujeme s předem připravenými noky. Zdobíme usekanou petrželkou.