Tvarohovo-podmáslový cop recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 9 lžic olej 1 špetka sůl rum 1 ks žloutek rozinky 1/2 ks citron 1 prášek do pečiva 250 g tvaroh 10 lžic podmáslí 1 lžíce podmáslí 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 200 g polohrubá mouka 3 - 4 lžíce mandlové lupínky
Postup Tvarohovo-podmáslový cop
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme tvaroh, podmáslí, olej, cukr, vanilkový cukr, sůl a přistrouháme citronovou kůru
Zpracujeme na hladké těsto a potom do těsta zapracujeme rozinky podle chuti, rozinky si chvíli předem propláchneme horkou vodou a naložíme do rumu
Hladké těsto rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých vyválíme válečky a ty spleteme do copu
Cop opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, a pečeme 15 minut
Žloutek ušleháme s 1 lžící podmáslí. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, potřeme se žloutkovou směsí a posypeme mandlovými lupínky. Tvarohovo-podmáslový cop vrátíme do trouby a ještě asi 15 - 20 minut dopékáme dozlatova
Tvarohovo-podmáslový cop chutná nejlépe čerstvý, můžeme ho podávat s jahodovou zavařeninou.