Tvarohovo-podmáslový cop recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

9 lžic olej
1 špetka sůl
rum
1 ks žloutek
rozinky
1/2 ks citron
1 prášek do pečiva
250 g tvaroh
10 lžic podmáslí
1 lžíce podmáslí
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
3 - 4 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme tvaroh, podmáslí, olej, cukr, vanilkový cukr, sůl a přistrouháme citronovou kůru

  2. Zpracujeme na hladké těsto a potom do těsta zapracujeme rozinky podle chuti, rozinky si chvíli předem propláchneme horkou vodou a naložíme do rumu

  3. Hladké těsto rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých vyválíme válečky a ty spleteme do copu

  4. Cop opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, a pečeme 15 minut

  5. Žloutek ušleháme s 1 lžící podmáslí. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, potřeme se žloutkovou směsí a posypeme mandlovými lupínky. Tvarohovo-podmáslový cop vrátíme do trouby a ještě asi 15 - 20 minut dopékáme dozlatova

  6. Tvarohovo-podmáslový cop chutná nejlépe čerstvý, můžeme ho podávat s jahodovou zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!