Uzené podkovy z kapra recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
kmín
tymián
1 ks kapr
bazalka
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme na podkovy, nasolíme, naložíme přes noc do oleje s bylinkami a kořením - bazalka (pokud možno čerstvá), mletý bílý pepř, kmín a tymián

  2. Kapří podkovy pověsíme do udírny a necháme udit cca 2 hodiny, ale záleží na kaprovi, kapr je tučný, proto nevyschne. Stejně lze postup aplikovat i na pstruha, ale k němu přidáme i citron

  3. Pozor při věšení do udírny, kapří podkovy pověsíme uprostřed za páteř, ale pstruh rád padá, proto buď za hlavou propíchnout pod páteří, nebo použít mřížku na ryby

  4. Uzené podkovy z kapra podáváme s čerstvým chlebem. Je to výborná záležitost!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!