Pečený vepřový bůček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
250 ml voda
drcený kmín
1 kg vepřový bůček
2 lžičky bramborový škrob
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a na plátky nakrájené maso posypeme kmínem a pepřem a vložíme na rozpálený olej. Zlehka opečeme nejprve z jedné, pak i z druhé strany. Osolíme, podlijeme trochou vody (maso by nemělo být ponořené) a pečeme, dokud není maso měkké. Podléváme dále podle potřeby, aby se maso nepřipékalo a vytvořila se chutná šťáva

  2. Připravíme si ještě jednu zálivku. V hrnku vody rozmícháme dvě lžičky bramborového škrobu, osolíme vlijeme ji k masu a promícháme s výpekem. Získáme tak ochucenou zahuštěnou šťávu a přitom ne tolik mastnou

  3. Vhodnou přílohou je houskový knedlík, ale i bramborový knedlík nebo "krkonošské chlupačky". Při podávání přeléváme maso se zelím a přílohu připravenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!