Pečený vepřový bůček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 250 ml voda drcený kmín 1 kg vepřový bůček 2 lžičky bramborový škrob mletý černý pepř
Postup Pečený vepřový bůček
Postup přípravy receptu
-
Omyté a na plátky nakrájené maso posypeme kmínem a pepřem a vložíme na rozpálený olej. Zlehka opečeme nejprve z jedné, pak i z druhé strany. Osolíme, podlijeme trochou vody (maso by nemělo být ponořené) a pečeme, dokud není maso měkké. Podléváme dále podle potřeby, aby se maso nepřipékalo a vytvořila se chutná šťáva
Připravíme si ještě jednu zálivku. V hrnku vody rozmícháme dvě lžičky bramborového škrobu, osolíme vlijeme ji k masu a promícháme s výpekem. Získáme tak ochucenou zahuštěnou šťávu a přitom ne tolik mastnou
Vhodnou přílohou je houskový knedlík, ale i bramborový knedlík nebo "krkonošské chlupačky". Při podávání přeléváme maso se zelím a přílohu připravenou šťávou.