Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 hrnek jahody 1 hrnek maliny 1 hrnek ostružiny 1/2 hrnku červené víno 3/4 hrnku bílý jogurt čerstvé ovoce 2,25 lžičky želatina v prášku
Postup Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem
Postup přípravy receptu
-
Maliny, ostružiny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili semena. Zmrazené ovoce nechte předem rozmrazit
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamíháme do ovocného pyré. Bílek odložíme
Víno nalijeme do misky z žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání plynulým praménkem do
ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možné dávat do mrazničky, a mrazíme 2 hodiny
Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z mrazničky a vmícháme do ní sníh z bílku. Vrátíme do mrazničky a mrazíme další 2 hodiny. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů, ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme
Recept na jahodovou zmrzlinu s lesním ovocem je na 4 porce
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů