Pečený vepřový bůček na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
vývar
5 ks cibule
kmín
3 lžíce kečup
1 lžička mletá sladká paprika
750 g libový vepřový bůček
1 špetka sušená šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou

  2. Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka

  3. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!