Polévka z bílé ředkve recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1 - 2 ks brambory majoránka 1 ks cibule smetana 40 g celer tymián 1 ks petržel 1 ks zázvor slunečnicový olej mletý černý pepř 1 ks bílá ředkev
Postup Polévka z bílé ředkve
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, poté cibuli osmahneme dozlatova, zalijeme 1,5 l vody a necháme přijít k varu. Mezitím si na hrubo nastrouháme velkou bílou špičatou ředkev, vložíme do hrnce a vaříme
Dále si připravíme nadrobno nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Česnek utřeme se solí a přidáme na jemno nastrouhaný zázvor
Nyní tyčovým mixerem rozmixujeme vařenou ředkev. Začneme přidávat brambory, mrkev, petržel, celer, česnek se zázvorem. Dochutíme špetkou pepře a solí podle chuti, nakonec majoránku a poté vaříme do změknutí brambor
Polévku z bílé ředkve můžeme podávat se zapečenou vekou a sýrem a máme výbornou jarní a letní večeři.