Pikantní vepřové řízky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 lžíce solamyl kari 150 g kysaná smetana 4 lžíce plnotučná hořčice 600 g vepřové maso 4 ks kompotované meruňky 4 ks kompotované meruňky 4 lžíce čirý vývar 2 svazky jarní naťová cibulka
Postup Pikantní vepřové řízky
Postup přípravy receptu
-
Z masa nakrájíme 4 řízky, lehce naklepeme a potřeme hořčicí. Cibulky nakrájíme na kolečka a okapané meruňky na čtvrtky. Řízky obložíme polovinou cibulek a meruňkami a poprášíme solí a kari. Přehneme na polovinu a konce dobře sepneme špejlí
Rozpálíme olej a řízky z každé strany 5 minut opékáme
vyjmeme a udržujeme teplé
Ve výpeku podusíme zbylou cibulku a čtvrtky meruněk a podlijeme vývarem. Ve smetaně rozmícháme solamyl a kašičku přilijeme do výpeku. Ochutíme kari a 3 minuty provaříme
Pikantní vepřové řízky podáváme s opečeným bramborem.