Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
1 ks cibule
1/2 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 lžíce kapary
100 g žampiony
1 lžička hladká mouka
zeleninový vývar
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření
3 ks nakládané feferonky
4 plátky vepřová kotleta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel očistíme a nastrouháme najemno. Feferonky a kapary necháme okapat a jemně usekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Ze smetany a mouky si připravíme zálivku

  2. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme sladkou papriku a žampiony. Krátce orestujeme a vložíme plátky masa, které zvolna opečeme z obou stran. Vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, přibližně 20 minut, téměř doměkka

  3. Potom vmícháme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené feferonky, kapary a dusíme ještě asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme zálivkou ze smetany a mouky. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby prohřejeme a dochutíme

  4. Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!