Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 1 ks cibule 1/2 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 lžíce kapary 100 g žampiony 1 lžička hladká mouka zeleninový vývar 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 250 ml smetana na vaření 3 ks nakládané feferonky 4 plátky vepřová kotleta bez kosti
Postup Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel očistíme a nastrouháme najemno. Feferonky a kapary necháme okapat a jemně usekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Ze smetany a mouky si připravíme zálivku
Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme sladkou papriku a žampiony. Krátce orestujeme a vložíme plátky masa, které zvolna opečeme z obou stran. Vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, přibližně 20 minut, téměř doměkka
Potom vmícháme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené feferonky, kapary a dusíme ještě asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme zálivkou ze smetany a mouky. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby prohřejeme a dochutíme
Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.