Nepečený marcipánový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g máslo
rum
1/2 balíčku piškoty
100 g čokoláda na vaření
1 porce marcipán
1/2 kelímku smetana ke šlehání
2 lžíce kandované ovoce
300 g Studentská pečeť

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán si připravíme 1 - 2 dny předem podle tohoto receptu - Marcipán ze sušeného mléka. Zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu

  2. Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou Studentskou pečeť a tabulku hořké čokolády nebo čokolády na vaření. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Přimícháme kandované ovoce (nejlépe citrusy) a smetanu pokojové teploty. Dobře promícháme

  3. Mezitím si kulatou formu na dorty nebo mističky vyložíme piškoty a pokapeme rumem. Marcipán nastrouháme nahrubo a asi hrstí marcipánu piškoty posypeme. Naneseme čokoládovou vrstvu a uhladíme. Posypeme celým zbytkem marcipánové hmoty a jemně zatlačíme, aby se příliš nesypal. Necháme v chladu zatuhnout

  4. Nepečený marcipánový dezert opatrně nakrájíme nebo podáváme přímo v mističkách. Stačí ho kousek, je velmi sladký a sytý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!