Nepečený nugát recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžíce kakao 100 g cukr moučka 250 g sušené mléko 185 g Hera 3 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Nepečený nugát
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny suroviny (cukr, sušené mléko, vanilkový pudinkový prášek a Heru) kromě kakaa a vypracujeme hladké těsto, které rozpůlíme a do poloviny těsta zapracujeme kakao
Teď máme dvě těsta - bílé a hnědé. Každé těsto rozřízneme ještě napůl a máme 4 části těsta. Na rozříznutý igelitový sáček dáme hnědé těsto a uděláme rukou placku a na ni položíme bílou placku stejné velikosti. Přikryjeme dalším igelitem a rozválíme na obdélník asi 3 mm vysoký. Nugát svineme pomocí igelitu do roládky. Postup opakujeme s tím rozdílem, že dole bude těsto bílé
Nugátové roládky necháme vychladit v lednici nebo studené místnosti a teprve pak můžeme krájet nepečený nugát na řezy.