Veganský hráškový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

350 g hrášek
3 - 4 ks česnek
sůl
2 ks brambory
2 lístky bobkový list
2 lžíce olivový olej
3 ks jarní cibulka
čerstvě mletý pepř
1 dl sojová smetana
1 lžíce koření Horalka
3 - 4 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Zelený hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme hrášek mražený. Cibulku očistíme a nakrájíme na hrubo, stejně tak česnek. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme. Poté přidáme hrášek, brambory, česnek a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme sůl, bobkový list, koření Horalka a přivedeme k varu. Hráškovou polévku vaříme 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké. Obsah v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, dochutíme sušeným droždím, čerstvě mletým pepřem a zjemníme sojovou smetanou. Před mixováním nezapomeneme vyjmout bobkový list. Podle potřeby polévku dosolíme a už jen krátce prohřejeme

  3. Veganský hráškový krém podáváme horký, chutná s opečenými krutony, ale i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!