Veganský hráškový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 350 g hrášek 3 - 4 ks česnek sůl 2 ks brambory 2 lístky bobkový list 2 lžíce olivový olej 3 ks jarní cibulka čerstvě mletý pepř 1 dl sojová smetana 1 lžíce koření Horalka 3 - 4 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Veganský hráškový krém
Postup přípravy receptu
-
Zelený hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme hrášek mražený. Cibulku očistíme a nakrájíme na hrubo, stejně tak česnek. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme. Poté přidáme hrášek, brambory, česnek a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme sůl, bobkový list, koření Horalka a přivedeme k varu. Hráškovou polévku vaříme 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké. Obsah v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, dochutíme sušeným droždím, čerstvě mletým pepřem a zjemníme sojovou smetanou. Před mixováním nezapomeneme vyjmout bobkový list. Podle potřeby polévku dosolíme a už jen krátce prohřejeme
Veganský hráškový krém podáváme horký, chutná s opečenými krutony, ale i samostatně.