Řecký salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1/2 ks citron
1 lžička med
250 g sýr feta
250 g okurka
sůl a pepř
4 lžíce panenský olivový olej
250 g řecké olivy kalamata
1 ks červená cibule (4 jarní)
2 ks velké rajče
snítky oregana
chléb pitta

Postup přípravy receptu

  1. Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na centimetrové kostičky a dáme do mísy

  2. Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a přidáme do mísy k sýru

  3. Olivy vypeckujeme a přidáme k sýru a okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy

  4. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám

  5. Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky

  6. Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem a podáváme s chlebem pitta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!