Řecký salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1/2 ks citron 1 lžička med 250 g sýr feta 250 g okurka sůl a pepř 4 lžíce panenský olivový olej 250 g řecké olivy kalamata 1 ks červená cibule (4 jarní) 2 ks velké rajče snítky oregana chléb pitta
Postup Řecký salát
Postup přípravy receptu
-
Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na centimetrové kostičky a dáme do mísy
Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a přidáme do mísy k sýru
Olivy vypeckujeme a přidáme k sýru a okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám
Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky
Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem a podáváme s chlebem pitta.