Plněné bramborové lokše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
600 g brambory
150 g polohrubá mouka
200 g anglická slanina
2 ks jarní cibulka
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
3 lžíce hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké je oloupeme a necháme vychladnout. Pak brambory nastrouháme na jemno, osolíme a spolu s moukou vypracujeme středně tuhé těsto. Pracujeme na silně pomoučněném vále. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme tenké placky. Lokše opečeme z obou stran dorůžova a uchováme na teple

  2. Připravíme si náplň. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku usekáme na nahrubo, česnek nakrájíme na plátky a anglickou slaninu na kostičky. V hlubší pánvi necháme rozškvařit slaninu a pak ji vyjmeme. K výpeku přidáme malé množství oleje, na kterém necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme slaninu, jarní cibulku a zakysanou smetanu. Vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem

  3. Upečené lokše potřeme náplní a svineme do ruličky. Plněné bramborové lokše podáváme teplé s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!