Plněné bramborové lokše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 600 g brambory 150 g polohrubá mouka 200 g anglická slanina 2 ks jarní cibulka 1 ks červená cibule mletý černý pepř 3 lžíce hustá zakysaná smetana
Postup Plněné bramborové lokše
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké je oloupeme a necháme vychladnout. Pak brambory nastrouháme na jemno, osolíme a spolu s moukou vypracujeme středně tuhé těsto. Pracujeme na silně pomoučněném vále. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme tenké placky. Lokše opečeme z obou stran dorůžova a uchováme na teple
Připravíme si náplň. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku usekáme na nahrubo, česnek nakrájíme na plátky a anglickou slaninu na kostičky. V hlubší pánvi necháme rozškvařit slaninu a pak ji vyjmeme. K výpeku přidáme malé množství oleje, na kterém necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme slaninu, jarní cibulku a zakysanou smetanu. Vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem
Upečené lokše potřeme náplní a svineme do ruličky. Plněné bramborové lokše podáváme teplé s čerstvou zeleninou.