Steak z lososa s krémovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 dl vývar 1 lžíce solamyl 1,5 lžička hořčice olivový olej mletý bílý pepř citronová šťáva 1 svazeček jarní cibulka 1 svazeček čerstvý tymián granulovaný česnek 2 ks steak z lososa 1 lžíce máslová Rama 3 lžíce sušený syrovátkový nápoj
Postup Steak z lososa s krémovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa zbavíme kůže, osolíme, opeříme a zakapeme citronovou šťávou a olejem. Vodu v napařovacím hrnci osolíme, ochutíme svazkem tymiánu a necháme asi 5 minut povařit. Steaky přendáme na pařák a zvolna dusíme zakryté přibližně 8 - 10 minut
Připravíme si krémovou cibulkovou omáčku. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. V teplém vývaru rozšleháme hořčici a rozpustíme sušený syrovátkový nápoj. Vše přivedeme k varu, vmícháme nakrájenou cibulku a omáčku zahustíme máčeným škrobem. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, špetkou česneku a citronovou šťávou. Podle chuti vmícháme máslovou Ramu
Porce lososa rozdělíme na porce, přelijeme krémovou omáčkou a podáváme. Steak z lososa s krémovou omáčkou podáváme s vařenými brambory nebo tvarohovo-špenátovými noky.