Steak z lososa s krémovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 dl vývar
1 lžíce solamyl
1,5 lžička hořčice
olivový olej
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 svazeček jarní cibulka
1 svazeček čerstvý tymián
granulovaný česnek
2 ks steak z lososa
1 lžíce máslová Rama
3 lžíce sušený syrovátkový nápoj

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa zbavíme kůže, osolíme, opeříme a zakapeme citronovou šťávou a olejem. Vodu v napařovacím hrnci osolíme, ochutíme svazkem tymiánu a necháme asi 5 minut povařit. Steaky přendáme na pařák a zvolna dusíme zakryté přibližně 8 - 10 minut

  2. Připravíme si krémovou cibulkovou omáčku. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. V teplém vývaru rozšleháme hořčici a rozpustíme sušený syrovátkový nápoj. Vše přivedeme k varu, vmícháme nakrájenou cibulku a omáčku zahustíme máčeným škrobem. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, špetkou česneku a citronovou šťávou. Podle chuti vmícháme máslovou Ramu

  3. Porce lososa rozdělíme na porce, přelijeme krémovou omáčkou a podáváme. Steak z lososa s krémovou omáčkou podáváme s vařenými brambory nebo tvarohovo-špenátovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!