Steak z lososa na páře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 plátky citron citronová šťáva 100 - 150 ml zeleninový vývar 1 lžíce panenský olivový olej 1 svazek čerstvý kopr 1 ks malá šalotka 2 ks filet z lososa bez kůže 200 g zelený hrášek (podle snášenlivosti)
Postup Steak z lososa na páře
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa očistíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a uchováme v chladu
Šalotku oloupeme, velmi jemně nasekáme, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasucho krátce orestujeme. Cibulka se nesmí připálit. Pak vmícháme hrášek, vše podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme, ochutíme Horalkou a krátce podusíme doměkka
Do napařovacího hrnce vložíme zeleninový vývar nebo osolenou vodu, přidáme koření Horalka, bobkový list a snítky kopru. Vše zvolna přivedeme k varu a směs necháme zvolna probublávat nejméně 5 minut
Mezitím na suché pánvi zprudka necháme z obou stran steaky zatáhnout, pak je potřeme olejem a přendáme do napařovacího hrnce. Lososa zvolna dusíme v páře. bude stačit 8 - 10 minut
Steaky z lososa přendáme na nahřáté talíře, zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru. Lososa podáváme s dušeným hráškem a gratinovanými brambory.