Gnocchi se špenátem a uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cibule
1 dl smetana
20 dkg sádlo
2 lžíce hladká mouka
9 plátků uzené maso
mletý černý pepř
400 g špenátový protlak
300 g gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový protlak rozmrazíme, přidáme sklenici vody a necháme provařit

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno

  3. Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a přelijeme do vařicího špenátu. Takto zahuštěný špenát provaříme, přilijeme smetanu, rozšlehané vejce, dochutíme solí, pepřem a česnekem

  4. Druhou nakrájenou cibuli lehce osmažíme na sádle. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme na světle osmaženou cibuli, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka

  5. Gnocchi, které jsme si zakoupili jako polotovar, dáme vařit do vroucí vody. Když uvařené gnocchi vyplavou na povrch, tak je vyjmeme a zakápneme olejem

  6. Gnocchi se špenátem a uzeným masem servírujeme na talíř a podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!