Gnocchi se špenátem a uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks cibule 1 dl smetana 20 dkg sádlo 2 lžíce hladká mouka 9 plátků uzené maso mletý černý pepř 400 g špenátový protlak 300 g gnocchi
Postup Gnocchi se špenátem a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak rozmrazíme, přidáme sklenici vody a necháme provařit
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a přelijeme do vařicího špenátu. Takto zahuštěný špenát provaříme, přilijeme smetanu, rozšlehané vejce, dochutíme solí, pepřem a česnekem
Druhou nakrájenou cibuli lehce osmažíme na sádle. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme na světle osmaženou cibuli, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka
Gnocchi, které jsme si zakoupili jako polotovar, dáme vařit do vroucí vody. Když uvařené gnocchi vyplavou na povrch, tak je vyjmeme a zakápneme olejem
Gnocchi se špenátem a uzeným masem servírujeme na talíř a podáváme jako chutný hlavní chod.