Vanilkové rohlíčky z loupaných mandlí recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 200 g máslo 2 ks žloutek 100 g cukr moučka cukr moučka 280 g hladká mouka 100 g loupané mandle 1 ks vanilkový lusk vanilínový cukr
Postup Vanilkové rohlíčky z loupaných mandlí
Postup přípravy receptu
-
Dbáme na to, aby všechny ingredience na těsto měly pokojovou teplotu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme dřeň. Na obalení rohlíčků promícháme v míse vanilínový cukr s moučkovým
Připravíme se těsto. Mouku a moučkový cukr prosejeme a promícháme s vanilkou. Oloupané mandle jemně umeleme a nasypeme na mouku. Do středu vložíme žloutky a spolu s kousky másla vypracujeme na vále husté hladké těsto, které necháme asi hodinu odpočinout
Z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C dorůžova. Ještě teplé cukroví obalíme v ochuceném moučkovém cukru s vanilkou
Vychladlé vanilkové rohlíčky z loupaných mandlí uchováme v plastové krabici a podáváme jako pohoštění ke kávě nebo čaji
Uvedené množství těsta je určeno na 2 plechy vanilkových rohlíčků.