Zapečené gnocchi s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 kelímek smetana 1 konzerva rajčatový protlak 1 hrst bazalka 1 hrst šalotka 2 balení mozzarella 2 lžíce olivový olej 2 lžíce balzamikový ocet 1 špetka mletý černý pepř 2 balení cherry rajčátka 1 konzerva rajčatové pyré 1 balení gnocchi
Postup Zapečené gnocchi s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na cca 200 °C a keramickou zapékací mísu vymažeme trochou oleje
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme gnocchi podle návodu
Mezitím, co se gnocchi budou vařit, připravíme si omáčku. Rozehřejeme olej na velké pánvi, přidáme nakrájenou šalotku a restujeme asi 3 minuty. Přidáme sůl, černý pepř a povaříme necelou minutu. Poté přidáme cherry rajčata, rajčatovou omáčku (malou konzervu) a přilijeme balzamico. Omáčku necháme lehce probublávat asi 5 - 7 minut za občasného promíchání. Pánev sundáme z plamene, vmícháme čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi
Asi polovinu množství gnocchi s rajčaty přendáme do připravené zapékací mísy, poklademe polovinou natrhané mozzarelly, přidáme zbylé množství rajčatových gnocchi a poklademe zbylým čerstvým sýrem. Mísu vložíme do trouby a necháme zapéct
Zapečené gnocchi s rajčaty podáváme jako lehký hlavní chod.