Zapečené gnocchi s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 kelímek smetana
1 konzerva rajčatový protlak
1 hrst bazalka
1 hrst šalotka
2 balení mozzarella
2 lžíce olivový olej
2 lžíce balzamikový ocet
1 špetka mletý černý pepř
2 balení cherry rajčátka
1 konzerva rajčatové pyré
1 balení gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a keramickou zapékací mísu vymažeme trochou oleje

  2. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme gnocchi podle návodu

  3. Mezitím, co se gnocchi budou vařit, připravíme si omáčku. Rozehřejeme olej na velké pánvi, přidáme nakrájenou šalotku a restujeme asi 3 minuty. Přidáme sůl, černý pepř a povaříme necelou minutu. Poté přidáme cherry rajčata, rajčatovou omáčku (malou konzervu) a přilijeme balzamico. Omáčku necháme lehce probublávat asi 5 - 7 minut za občasného promíchání. Pánev sundáme z plamene, vmícháme čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi

  4. Asi polovinu množství gnocchi s rajčaty přendáme do připravené zapékací mísy, poklademe polovinou natrhané mozzarelly, přidáme zbylé množství rajčatových gnocchi a poklademe zbylým čerstvým sýrem. Mísu vložíme do trouby a necháme zapéct

  5. Zapečené gnocchi s rajčaty podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!