Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 1 ks cibule 500 ml smetana mletý pepř hladká mouka 1,5 balení gnocchi 260 g hnědé žampiony
Postup Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na půlměsíčky
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a za občasného promíchání čekáme, dokud nezesklovatí. Přidáme hladkou mouku, vytvoříme jíšku
V druhé pánvi (popř. hrnci) opět rozpustíme kousek másla, přidáme žampiony a restujeme, dokud nezměknou. Poté je přidáme k jíšce a vše zalijeme smetanou. Smetanovo-žampionovou omáčku provaříme, osolíme a opepříme
Gnocchi uvaříme podle návodu na balení
Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou podáváme jako hlavní chod.