Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1 ks cibule
500 ml smetana
mletý pepř
hladká mouka
1,5 balení gnocchi
260 g hnědé žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na půlměsíčky

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a za občasného promíchání čekáme, dokud nezesklovatí. Přidáme hladkou mouku, vytvoříme jíšku

  3. V druhé pánvi (popř. hrnci) opět rozpustíme kousek másla, přidáme žampiony a restujeme, dokud nezměknou. Poté je přidáme k jíšce a vše zalijeme smetanou. Smetanovo-žampionovou omáčku provaříme, osolíme a opepříme

  4. Gnocchi uvaříme podle návodu na balení

  5. Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!