Pečená vepřová žebírka na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 ml olej sůl vývar 1 hrst čerstvý koriandr 500 g čerstvé houby mletý černý pepř 200 ml kokosové mléko 1 lžíce mleté chilli koření 1/2 lžičky drcený římský kmín 10 ks libové vepřové žebírko
Postup Pečená vepřová žebírka na houbách
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Směs lesních hub očistíme a nakrájíme na kousky. Čerstvý koriandr jemně usekáme a promícháme s kokosovým mlékem, olejem, římským kmínem a chilli kořením. Maso vložíme do plastové krabice, přelijeme marinádou z ochuceného kokosového mléka, protřeseme a odložíme přes noc do lednice
Vepřová žebírka přendáme do pekáče, obložíme houbami, podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 - 200 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a několikrát obracíme
Upečená vepřová žebírka rozdělíme na porce, přelijeme výpekem s houbami a podáváme. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Mohou to být brambory, bramborová kaše, rýže nebo pečivo.