Kuřecí gulášová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 špetka sůl majoránka 100 g žampióny 3 lžíce sádlo 2 lžíce rajčatový protlak 2 dl víno bílé 1 špetka pepř 500 ml drůbeží vývar 4 ks kuřecí stehna vykoštěná 1 ks cibule velká 2 lžíce paprika sladká mletá chilli paprika mletá petželka
Postup Kuřecí gulášová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní řízky omyjeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme
V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli, vhodíme maso a za stálého míchání na mírném ohni opékáme. Přidáme žampióny. Vmícháme červenou sladkou papriku, česnek, chilli papriku a ještě chvilku restuje. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka
Nyní přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 dl vína a půl litru drůbežího vývaru. Povaříme asi 5 minut a dochutíme solí, pepřem a podle oblíbenosti majoránkou
Zdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.