Vepřové kostky na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
500 ml voda
1 ks větší cibule
1 lžíce granulovaný sušený česnek
500 g vepřové kostky (na guláš)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme kostky masa, posypeme česnekem a ze všech stran je opečeme. Pak maso poprášíme solí, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání asi 45 minut

  2. záleží na kvalitě masa

  3. Česnek oloupeme, přimáčkneme plochou stranou nože na prkénko a pak stroužky nakrájíme na plátky

  4. Solamyl rozmícháme v trošce vody na kašičku a spolu s česnekem vmícháme k masu. Necháme 5 -10 minut provařit a podle chuti dosolíme

  5. případně přidáme vodu, pokud je omáčka hustá

  6. Jako přílohu doporučuji těstoviny uvařené "na skus".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!