Vepřové kostky na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 1 lžíce solamyl 500 ml voda 1 ks větší cibule 1 lžíce granulovaný sušený česnek 500 g vepřové kostky (na guláš)
Postup Vepřové kostky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme kostky masa, posypeme česnekem a ze všech stran je opečeme. Pak maso poprášíme solí, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání asi 45 minut
záleží na kvalitě masa
Česnek oloupeme, přimáčkneme plochou stranou nože na prkénko a pak stroužky nakrájíme na plátky
Solamyl rozmícháme v trošce vody na kašičku a spolu s česnekem vmícháme k masu. Necháme 5 -10 minut provařit a podle chuti dosolíme
případně přidáme vodu, pokud je omáčka hustá
Jako přílohu doporučuji těstoviny uvařené "na skus".