Vepřové kostky na čerstvé zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks rajče 1 lžíce olivový olej olivový olej sójová omáčka 200 - 250 g vepřová kýta 80 g balkánský sýr 1/2 ks malá mrkev mletý černý pepř česneková sůl 3 - 4 hrstě směs listových salátů salátové bylinky (mlýnek)
Postup Vepřové kostky na čerstvé zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do jednoduché marinády z olivového oleje, česnekové soli a pepře. Necháme v chladu proležet
Listové saláty si libovolně nakombinujeme a rukama natrháme na kousky. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nastrouháme na proužky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo rozdrobíme
Na pánev nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Vhodíme naložené maso a prudce orestujeme. Když jsou kousky masa zlatavé, zalijeme trocho vývaru a podusíme doměkka. Šťávu necháme vyrestovat, v závěru zakápneme sójovou omáčkou
Saláty promícháme a rozdělíme na talíře, obložíme rajčátky a zasypeme proužky mrkve. Posypeme bylinkami z mlýnku, doprostřed dáme vepřové kostičky a poklademe balkánským sýrem
Vepřové kostky na čerstvé zelenině podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.