Vepřové kostky na čerstvé zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks rajče
1 lžíce olivový olej
olivový olej
sójová omáčka
200 - 250 g vepřová kýta
80 g balkánský sýr
1/2 ks malá mrkev
mletý černý pepř
česneková sůl
3 - 4 hrstě směs listových salátů
salátové bylinky (mlýnek)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do jednoduché marinády z olivového oleje, česnekové soli a pepře. Necháme v chladu proležet

  2. Listové saláty si libovolně nakombinujeme a rukama natrháme na kousky. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a nastrouháme na proužky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo rozdrobíme

  3. Na pánev nalijeme trochu oleje a rozehřejeme. Vhodíme naložené maso a prudce orestujeme. Když jsou kousky masa zlatavé, zalijeme trocho vývaru a podusíme doměkka. Šťávu necháme vyrestovat, v závěru zakápneme sójovou omáčkou

  4. Saláty promícháme a rozdělíme na talíře, obložíme rajčátky a zasypeme proužky mrkve. Posypeme bylinkami z mlýnku, doprostřed dáme vepřové kostičky a poklademe balkánským sýrem

  5. Vepřové kostky na čerstvé zelenině podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!