Vepřové plátky na kari s černými olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 sklenka voda
3 lžíce olivový olej
1 lžíce hladká mouka
2 lžičky kari koření
0,5 sklenek suché bílé víno
1 hrst černé olivy
8 plátků vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slabší libové vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli osmažíme, přidáme plátky masa, z obou stran osmažíme a podlijeme vínem, které necháme vyprchat a vložíme olivy

  3. Hladkou mouku promícháme s kari a vodou, ať nemáme ve směsi hrudky. Kari jíšku vlijeme k masu a provaříme dalších asi 10 minut

  4. Vepřové pátky na kari s černými olivami podáváme k hlavnímu chodu po dvou kusech s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!