Veganská buchta s chutí máty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 3 lžíce rum 0,75 hrnků voda 1 ks banán 0,5 balení tofu 0,5 balení čokoláda na vaření 0,75 hrnků cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 0,75 hrnků hladká mouka 1,25 hrnek hrubá mouka 2 lžíce kakaový prášek 1 balíček kypřící prášek do pečiva 8 lžiček sušené pohankové mléko 9 kapek mátový olej 1 balíček čokoládový pudink s mátou
Postup Veganská buchta s chutí máty
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké přísady dáme do mísy, čokoládu rozkrájíme na malé kousky a promícháme. V druhé míse rozmixujeme vodu s olejem, tofu, banánem, mátovým olejem a rumem. Za stálého míchání vlijeme do sypké směsi a pořádně promícháme
Těsto můžeme dát do formy, na plech, nebo do malých formiček ze silikonu, či do formy na muffiny. Buchtu pečeme asi 30 minut na 165 °C. Po vyjmutí z trouby buchtu pocukrujeme
Veganskou buchtu s chutí máty podáváme jako výborný moučník s jedinečnou chutí. Mátový olej se dá koupit na internetu. Po téhle buchtě jsem propadla jeho kouzlu a budu ho kupovat často.