Podzimní pečená zelenina recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 ks cuketa 1 ks pórek 1 lžíce oregano 2 lžíce olivový olej 5 - 6 ks zelená paprika hrubá sůl 2 lžičky celý kmín 1/4 ks dýně hokaido
Postup Podzimní pečená zelenina
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškerou zeleninu, můžeme přidat i jiné druhy, máme-li je k dispozici. Já použila celý velký pórek, zelenou papriku ze zahrádky, malou dýni hokaido a menší cuketu
Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na proužky, dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme také na kostičky
Zeleninu vsypeme na plech, promícháme s celým kmínem, solí a oreganem. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 30 minut, zelenina nám pustí šťávu, která se vypeče, takže není třeba ani moc promíchávat
Podzimní pečenou zeleninu podáváme ještě teplou jako přílohu a s bramborem klidně i jako lehký hlavní chod. Nám chutnala na pečivu s máslem na večeři. Dá se jíst i studená.