Podzimní pečená zelenina recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 ks cuketa
1 ks pórek
1 lžíce oregano
2 lžíce olivový olej
5 - 6 ks zelená paprika
hrubá sůl
2 lžičky celý kmín
1/4 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu, můžeme přidat i jiné druhy, máme-li je k dispozici. Já použila celý velký pórek, zelenou papriku ze zahrádky, malou dýni hokaido a menší cuketu

  2. Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, pórek na proužky, dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme také na kostičky

  3. Zeleninu vsypeme na plech, promícháme s celým kmínem, solí a oreganem. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 30 minut, zelenina nám pustí šťávu, která se vypeče, takže není třeba ani moc promíchávat

  4. Podzimní pečenou zeleninu podáváme ještě teplou jako přílohu a s bramborem klidně i jako lehký hlavní chod. Nám chutnala na pečivu s máslem na večeři. Dá se jíst i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!