Podzimní štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžíce ocet 1 špetka rum 2 dl mléko 250 g tuk 200 ml šlehačka 1 špetka vanilka 250 g tvaroh 1 balení tvaroh 1 ks dýně 1 lžička mletá skořice 150 g hladká mouka 100 ml studená voda 150 g celozrnná mouka 1 balení pudinkový prášek 5 lžic čekankový sirup 3 lžíce čekankový sirup 3 lžíce čekankový sirup
Postup Podzimní štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C
Suroviny na těsto v míse důkladně promícháme a necháme odležet. Nejlepší je, když necháme za nás pracovat robota
Pudink uvaříme podle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh a čekankový sirup
Dýni očistíme, krátce povaříme a rozmixujeme na pyré, které dochutíme mletou skořicí a čekankovým sirupem
Šlehačku vyšleháme a pak přidáme rum nebo rumovou tresť, čekankový sirup a tvaroh. Vše důkladně vyšleháme a dáme do chladu. Použijeme ji na pozdější potření a dozdobení
Těsto vyválíme na plát, naplníme pudinkem, dýňovým pyré a podle potřeby znovu dochutíme čekankovým sirupem. Opatrně zavineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem
A máme připravený štrúdl k pečení, vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme cca 45 minut
Podzimní štrúdl necháme krátce vychladnout, nakrájíme a podáváme s ochucenou šlehačkou jako sladké pohoštění.