Kuřecí paličky s pečenými rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
8 - 10 ks brambory
1 - 2 ks cibule
voda
rozmarýn
6 ks rajče
parmazán
olivový olej
kuřecí vývar
8 ks kuřecí palička
2 lžičky směs maďarského koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky dobře očistíme a opláchneme vodou

  2. Posypeme je směsí maďarského koření, mírně osolíme mořskou solí a polijeme olivovým olejem. Připravené maso necháme chvíli uležet

  3. Na rozehřátou hlubokou pánev s poklicí vložíme připravené kuřecí paličky. Opečeme je z jedné strany, otočíme a mírně podlijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Maso přikryjeme poklicí a necháme opékat doměkka. Před dokončením přidáme na proužky nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek

  4. Uvařené nové brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti brambor). Narovnáme je na plech, posypeme rozmarýnem, podle chuti osolíme a pokapeme olivovým olejem

  5. Rajčata rozpůlíme a v řezu potřeme olivovým olejem. Pak rajčata posypeme špetkou rozmarýnu a strouhaným parmazánem. Přidáme na plech ke kouskům brambor

  6. Plech s přílohou vložíme do trouby v průběhu pečení masa. Přílohu opékáme v horkovzdušné troubě s horním grilem při teplotě 180 °C do zrůžovění brambor a mírného rozpečení rajčat

  7. Hotové brambory podáváme přelité výpekem z masa s rozpečenou cibulí, přikládáme půlky rajčat. Kuřecí paličky s pečenými rajčaty servírujeme na připravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!