Domácí šťavnatá sekaná s celerem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1/2 ks celer sádlo oregano 1 ks bobkový list 1,5 ks rohlík mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 3 ks debrecínský párek 5 kuliček celé nové koření 600 g mleté maso mix
Postup Domácí šťavnatá sekaná s celerem
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem doměkka. Měkký celer vyjmeme a vývar nevyléváme. Vychladlý celer nastrouháme najemno. Rohlík nakrájíme na větší kousky, které necháme nasáknout vývarem z celeru. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět
Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme nastrouhaný celer, 2 lžíce vývaru z celeru, změklou cibulku s česnekem, vymačkaný rohlík a vejce. Řidší masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a necháme asi 1 hodinu v chladu odležet. Pak ji vložíme do sádlem vymazané formy, vtlačíme párky a pečeme při 180 °C přibližně 60 minut do zlatohnědé barvy. Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou
Domácí šťavnatou sekanou s celerem a párkem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Sekaná chutná i za studena s pečivem, hořčicí a okurkou.